Post navigation

Споживання чорного шоколаду може покращити гостроту зору

Відомо, що чорний шоколад здатен на короткий час підвищувати настрій, покращувати кровообіг та підсилювати здатність до навчання. Дієтологи рекомендують в день з’їдати приблизно 30 грам шоколаду, процент какао в якому більше 75. Це слугуватиме профілактикою хвороб серцево-судинної системи та стимулюватиме імунну систему. Але щодо його ефекту на зір до недавнього часу було мало відомостей.

В Rosenberg School of Optometry було проведене дослідження, в якому порівнювався вплив на гостроту зору споживання чорного та молочного шоколаду. У дослідженні приймали участь 30 людей без патологій зору, які в різні сесії споживали плитки чорного та молочного шоколаду. Потім через 2 години вони проходили тести на гостроту зору та контрастну чутливість. Результати показали покращення результатів тесту як у випадку вживання молочного, так і в випадку вживання чорного шоколаду. Однак, показники були помітно більшими саме після споживання чорного шоколаду. Попередньо, вважається, що такі результати обумовлені підвищенням рівня кровообігу. Але точний механізм впливу ще доведеться віднайти. Також вивчення чекають як тривалість цього ефекту, так і можливість застосування поза лабораторними умовами.

Оригінальна стаття була опублікована в журналі JAMA Ophthalmology в червні 2018 року.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *