Post navigation

Кременчужани зібрали рекордну суму на БФ «Серце до серця»

Сьогодні у Кременчуцькій міській дитячій лікарні підбили підсумки ХІІ акції Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця» під гаслом «Я хочу, щоб діти бачили», а також презентували придбане обладнання для дітей із вадами зору. На захід завітали голова Наглядової Ради Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця» Єжи Конік, голова правління ВБФ «Серця до серця» Яна Сидір, регіональний представник благодійного фонду Світлана Пищита, міський голова Віталій Малецький та заступник мера Ольга Усанова. Минулого року містяни разом із волонтерами зібрали рекордну суму — 242 тисячі 784 гривні.

«Я згадую 2008 рік, коли ми саме в цьому залі, але у набагато меншому колективі, передавали перше обладнання, закуплене за кошти благодійного фонду «Серце до серця» кременчуцькими волонтерами. Я пам’ятаю, що це був офтальмоскоп, який тоді коштував близько 11 тис. грн. Склалося так, що не вистачало коштів на блок зарядку до обладнання, тоді нам фінансово допоміг Олег Бабаєв. Так ми сформували перше діагностичне обладнання у цій лікарні від кременчужан. Коли ж скласти всі кошти за ці 10 років проведення благодійних акцій «Серце до серця», які були зібрані містянами, волонтерами, то сума буде більша за мільйон гривень«, —  розповів міський голова Віталій Малецький.

Голова правління ВБФ «Від серця до серця» Яна Сидір відзначила, що пишається кременчужанами, адже рекордна сума свідчить про небайдужість та милосердність містян. Також голова правління задоволена тим, як співпрацює із благодійним фондом адміністрація міста, адже таку віддачу зустрінеш не в кожному місті. У свою чергу Віталій Малецький відзначив подякою працю Всеукраїнського фонду, який допомагає українцям вже 12 років.

Акцію у минулому році підтримали чимало кременчужан, сьогодні ж Світлана Пищита відзначила найкращих волонтерів та організації, яким вдалося зібрати найбільше коштів. Зокрема, подяки отримали Молодіжний Парламент Кременчука, департамент освіти, управління у справах сімей та дітей виконкому міської ради, управління молоді та спорту, управління охорони здоров’я, а також учні та студенти навчальних закладів Кременчука.

 

 «Нам вдалося зібрати рекордну кількість грошей, яка дозволила придбати для дітей з вадами зору професійне обладнання для діагностики та лікування. І найприємнішою є зустріч, коли ти бачиш те обладнання, яке допоможе багатьом діткам, обладнання, яке придбано за кошти кременчужан. Я дякую всім, хто допоміг зробити, здавалося б, нереальну справу. У минулому році нам вдалося побити ж власний рекорд на 70 тис. грн», — зазначила регіональний представник благодійного фонду «Серце до серця» Світлана Пищита.

Координатори фонду додали, що цього року будуть збирати кошти на нове обладнання для лікування дітей з вадами слуху у Кременчуцьку дитячу міську лікарню. Акція розпочнеться вже у квітні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *