Post navigation

Частота реоперацій серед пацієнтів з дитячою екзотропією

Вчені з Ophthalmic Research Center (ZR, AL, HS), Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran провели дослідження для встановлення частоти випадків реоперацій та пов’язаних з ними факторів ризику серед пацієнтів з дитячою екзотропією.

Було проаналізовано інформацію про 82 пацієнтів, що мали дитячу екзотропію (55 дівчаток та 27 хлопчиків). Після 3 місяців з часу першої операції усі вони були поділені на дві групи. Групу успішності склали діти з горизонтальним відхиленням в 10 PD або менше (n = 64). А групу невдач склали відповідно 18 дітей, що мали горизонтальне відхилення більше 10 PD. Пацієнти з відхиленням 20 PD та більше були направлені на реоперацію. Досліджувались фактори, що включали: вік при виконанні першої операції, передопераційний кут відхилення, гіперфункція нижнього косого м’язу ока, дисоційована вертикальна девіація, А- або V-патерн. Також оцінювався сенсорний статус дітей старше 5 років за допомогою тестів Уорса та Титмус-теста.

За результатами реоперація була показана тільки в 18,3% випадків після 11.5 ± 19 місяців спостереження. Передопераційний кут відхилення (P < .001) та хірургічний підхід (P = .017) були статистично відмінні в групах успіху та групах невдач. Метод рецесії-резекції мав кращі моторні результати, але автори не можуть рекомендувати його як першочерговий вибір для усіх пацієнтів, бо він був застосований тільки у пацієнтів з амбліопією. Більшість пацієнтів (71%) досягли фузії і грубого стереопсису (<3000 арксекунд) після операції.

Оригінальна стаття була опублікована в Journal of Pediatric Ophthalmology & Strabismus 30 січня 2017 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *